Karadağ Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

0 Paylaşım
0
0
0

Eski Yugoslavya’nın dağılmasından sonra 2006 yılında Sırbistan’dan da ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Balkanların en küçük ülkelerinden biri Karadağ. Yaşam standartlarının oldukça yüksek olduğu bu küçük ülkede hayat çok ucuz. Etin kilosu sadece 4 euro. Orta düzeyde bir araba satın almak isterseniz, 15 bin euroya çok güzel arabalar bulabilirsiniz hatta ülke o kadar rahat ki elektriği bile fazla geliyor diye dışarıya satıyor.

Hal böyle olunca ülke büyümeye devam etmek için yabancılara her fırsatı tanıyor ve Karadağ’da son 5 yılda 48 binin üzerinde şirket kurulmuş durumda. Bu avantajları yabancı ülke vatandaşlarına tanıyarak Avrupa’nın en kolay ve en uygun oturma ve çalışma iznini geleceğin Avrupa ülkesi olacak olan Karadağ’dan almanızı mümkün hale getiriyorlar.

Karadağ Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

İster yatırım yapın, ister yapmayın yeter ki sigortanız ödensin çünkü onlar bunu istiyor. Sadece siz, eşiniz ve 18 yaş altınızdaki çocuğunuz değil aynı zamanda anneniz ve babanız Karadağ vatandaşı olabiliyor. Tabi işinizi garantiye almak isterseniz ve maddi anlamda kendinize güveniyorsanız orası başka. 🙂 Bunun için yapmanız gereken ilk 3 şey aşağıdaki gibi olmalıdır.

Karadağ Nasıl Bir Yer?

1. Yatırım Yapmak

Karadağ Vatandaşlığı İçin Yatırım Yapmak

Karadağ, turizm ve gemicilik başta olmak üzere 60 tane sektör için yatırım teşviki veren bir ülke. Herkesin bildiği gibi turizm bölgesi olarak ilk akla gelen yer Budva olsa da artık yerini Kotor‘a devretmeye başladı gibi. Kotor, Harika bir iç denize sahip ve büyük Cruise gemilerinden iki tanesini aynı anda limana alacak kadar geniş bir kıyıya sahiptir. Fakat ne yazık ki Kotor eski bir yerleşim yeri olmasından sebep etraftaki çoğu ev eski taş evlerdendir. Bu bölge de butik oteller kurarak yatırım yapılabilir ve Karadağ vatandaşlığı için bir adım atabilirsiniz.

2. İş Kurmak

Karadağ Vatandaşlığı İçin İş Kurmak

Kurumlar vergisi oranının %9 olan Karadağ’da iş kurmak için çok bir şey yapmanıza gerek yok. Yanınızda pasaportunuz, adli sicil kaydınız ve diplomanızı bulundurmanız yeterli. Bu belgeleri İngilizce ve noter onaylı şekilde hazırlamanız durumunda 4 iş gününde şirket kurmak, 21 günde de çalışma ve oturma izni almak mümkün. Ama derseniz ki ben uğraşamam biri bana yol göstersin koşturmasın her şeyimi halletsin ilgilensin bana sadece çantamı alıp gitmek kalsın işte size bir fırsat, anlaşmalı olduğumuz şirket ile bunları kolayca halledebilirsiniz. Cesur Gezgin referansıyla firmadan uygun fiyatlı olarak hizmet alabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken bize yazmak.

Çalışma ve oturma izni işlemlerini kısa sürede tamamladıktan sonra Türk vatandaşları 5 yıl içinde kalıcı çalışma ve oturma iznine sahip olacaklar ayrıca AB üyesi ülke vatandaşlarının sahip olacağı tüm haklardan da yararlanabilecek.

3. Gayrimenkul Satın Almak

Karadağ Vatandaşlığı İçin Gayrimenkul Satın Almak

Alacağınız gayrimenkulün konut olması koşuluyla, Karadağ’da gayrimenkul aldıktan sonra oturma izni için başvurabilirsiniz. Oturma izninizden sizinle beraber eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınız da yararlanabilirler. Oturum izinleri bir yıllık verilir, yılda bir kez yenilenmesi gerekir.

Schengen ülkelerinde, oturum izni alabilmek için gayrimenkulde minimum tutarlar bulunmaktadır. AB’ye yakın zamanda üye olacak Karadağ’da minimum tutarlar olmaksızın gayrimenkul ve oturum izni alabilir, şimdiden avantajlı duruma geçebilirsiniz. Gayrimenkul alımı sırasında harcayacağınız masrafları da minimum düzeyde tutabileceğiniz bir alım yapmanızı mümkün kılıyorlar. Karadağ’da gayrimenkul alım vergisi %3’tür. Alım sırasındaki diğer masraflarda emlak komisyonu, noter ve tercüman ücretidir.

Tüm bu işlemler için Türkiye’de ki gibi Tapu Dairesi uygulamasının aksine tüm işlemlerinizi noter aracılığıyla yapıyor olacaksınız. Evinizi seçtikten sonra satın alacağınız evin satışa uygunluğu noter tarafından kontrol edilir. Uygunluk alınmasından sonra, noter hazırlıklarını yapar ve evin satıcısı ile gayrimenkul devir sözleşmesi noter huzurunda imzalanır. Tüm işlem sırasında Türkçe yeminli tercüman alıcıya tüm konuşmaları aktarır. (Bu kesinlikle olması gerekli bir durumdur. Yeminli tercüman için ayrıca bir ücret ödemeniz gerekecektir.) Böylece imzalanan tüm evraklar ve yapılan işlem detaylarıyla alıcıya aktarılır. İşlem sonrasında, Türkiye’ye dönebilirsiniz; çünkü resmi sahiplik belgesinin ulaştırılması 20-40 gün sürmektedir.

Evin alımı tamamlandıktan sonra, ana başvuru sahibi kimse Karadağ’a giderek oturum izni başvurusunu yapabilir. Başvuru işlemi genellikle aynı gün içinde tamamlanıyor, oturum izninin çıkması ise yaklaşık 40 gün sürmektedir. Ana başvuru sahibinin oturum izni çıktıktan sonra ise, aile üyeleri içinde başvuru yapabilirsiniz. Vatadaşlığını almak istediğiniz Karadağ hakkında bilmek istersiniz diye düşündüğümüz yazılarımızı aşağıdaki linklere tıklayarak bulabilirsiniz.

Karadağ’da şirket kurarak elde ettiğiniz çalışma ve oturum izniniz beş yıl süreyle aralıksız yenilendiğinde, daimi oturum izni statüsü için başvurabilirsiniz. Bu durumda beş yıl süreli “Yabancı kartı” verilmektedir ve Karadağ Vatandaşlığı için de, Montenegro Vatandaşlık Yasasına göre on yıl süreyle aralıksız oturumu olan yabancıların vatandaşlık başvurusu yapma hakkı doğmaktadır.

Karadağ Hakkında Bilgiler:

Karadağ vatandaşlığı hakkında merak ettiklerinizi bize yorumlarla iletebilirsiniz.

Bizi Facebook ve Instagram sayfamızdan takip etmeyi unutmayın.

Mutlu ve Cesur kalın…

0 Paylaşım
122 yorum
  1. Selamünaleyküm Buket hanım, verdiğiniz değerli bilgilerden ötürü sizi tebrik ve başarılarınızın devamını diliyorum.
    Bir şey sormak istiyordum; benim dedem kolaşin doğumlu vefat etti ve Karadağ pasaportu yoktu, Türk pasaportu vardı. Annem Türk vatandaşı ve Türkiyede doğmuş. Soybağıyla vatandaşlık almak için ne yapabiliriz ?
    Sevgiler,Selamlar

  2. Merhaba
    Ben Karabağ’da ilk etapta işyeri açıp ufak yollu bir ticaret işi ile uğraşıp sonrasında ailem ile birlikte yerleşmeyi düşünüyorum
    İzleyeceğim yol hakkında bana bileği verebilirmisinşz
    Hatta izleyeceğim yolda bana öncülük yardım edebilirmişsiniz
    Kimlerle çalışmam gerektiği konusun da

  3. BUKET HANIM MERHABALAR,RAHMETLİ DEDEM TC NİN VERDİĞİ SOY KÜTÜĞÜNDE KOLAŞİN DOĞUMLU AMA KURTULUŞ SAVAŞI ÖNCESİ BALKANLARDAKİ DURUMDAN ÖTÜRÜ İZMİR E GÖÇ EDİYORLAR,ANNEM İZMİR DOĞUMLU VE BİRÇOKK ARAZİMİZ VE MÜLKÜMÜZ KOLAŞİNDE MALESEF KALIYOR,BU DURUMDA KARADAĞ VATANDAŞI OLMAK İÇİN NE GEREKLİ??TEKRAR KARADAĞ VATANDAŞI OLMAK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMELİYİZ?

  4. Selam Buket Hanım,

    İstanbul’da çalışmaktayım.
    Karadag’da da bir şirket kurup hayatımı devam ettirmek istiyorum.
    Ancak Karadag’a her ay için 1 haftalıgına gelebilirim.
    Kuracagım şirkette de çalışan veya çalışanlar olacaktır.
    Ayda bir sefer gelip 1 hafta kalma koşuluyla oturum izni alma imkanım var mıdır?

  5. merhaba annem makedonya doğumlu bazı forum sitelerinde bu durumun karadağ vatandaşlığı için yetebileceği yazıyor
    doğrumudur bilgi verebilirmisiniz?

  6. Merhabalar Buket Hanım
    Öncelikle tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Daha önce Belgrad ve Novi Sad’da şirket kurmak için gerekli prosedürleri araştırmaya gitmiştim. Kendim Türkiye’de turizm sektöründe çalıştığım için Karadağ’da yine aynı sektörde bir şirket kurmak istemekteyim. Şirket kurma için gerekli prosedürleri (oturma izni ve çalışma iznine başvurma vb.) az çok biliyorum. Aynı zamanda partnerim oranın yerlisi, Karadağ vatandaşı. Evlenmeyi düşünüyoruz.
    Benim sorum şu şekilde:
    * Evlendikten sonra şirket kurma prosedürlerinde herhangi bir avantaj/kolaylık elde edebilir miyiz (oturma izni ve çalışma iznini kolay temin etme, düşük harç ödeme, vb.) ?
    * Evlendikten sonra akabinde hemen oturum izni ve çalışma izni başvuru yapmadan veriliyor mu (orada ikamet etmek şartıyla) ? Yoksa sadece oturma izni mi veriliyor? Veya bu izinler için ayrıca başvuru yapmamız gerekli mi?
    * Evlilikten dolayı alınan oturma izni sayesinde evlendikten sonra orada bir mülk almayı düşünürsek (tapu benim adıma olmak şartıyla) yine yeminli tercüman vb. ekstra işlemler gerekli midir? Yoksa sadece noter kaydı yapmak yeterli midir?

    Sorularım sanırım biraz geniş kapsamlı oldu ancak özetle aile birleşiminden / evlilikten dolayı şirket kurma veya yatırım yapma gibi işlemlerde değişikliklikler, avantajlar, dezavantajlar nelerdir bunları açıklayabilirseniz çok mutlu olurum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim!

    Ozan

  7. Merhaba buket hanım öncelikle bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Karadağda iş kurmak istiyorum. Mesleğim erkek Kuaförlüğü orda nasıl yapabilirim iş hakkında bilgi verebilir misiniz?

  8. Buket hanım merhaba
    Emekli bir kişi için Montenegro daki yaşam masrafları hakkında Bilgi verebilirmisiniz

  9. Merhaba Buket hm. Karadağda iş kurmak ve oturum almak istiyoruz ama ben türkiyedeki işim gereği şu an karadağa gidemiyecem oraya sadece eşim ve 2 çocuğum belki annemde gidecek bende karadağa ayda 1 sefer gidip orada 10 gün bulunabilirim bundan dolayı benim orda oturum iznine başvuru yapmam gereklimidir yoksa eşimim daimi oturum izni alması benimde sonradan bu hakkımı doğuracakmı yada ilerde eşim vatandaşlık alırsa bende direk eşten dolayı vatandaşlık hakkım olurmu. teşekkurler

    1. Merhaba Bülent bey, aileniz eşiniz Karadağ’da ne üzerinden oturum alacak öncelikle o önemli. Daha sonra sizin işiniz gereği Türkiye’de kalmanız gerekiyorsa sizin oturum başvurusu yapmanıza gerek yok. Çünkü sistem gereği Karadağ’da en az 6 ay kalmanız gerekiyor. Ayrıca eşinizin yada çocuğunuzun veya annenizin oturumu olması size ileride fayda sağlamaz. Ta ki onlardan biri vatandaşlık alır o zaman sizde onlar üzerinden vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz.

  10. Merhaba Buket Hanım benim anneannem orda doğmuş fakat oranın vatandaşı değil işlemlere başladığımızda direk anneaneme vatandaşlıkmı veriyor yoksa oturum iznimi ? Birde benim annem vefat etti anneannem hayatta burdan faydalanabilirmiyiz?

    1. Merhaba Yunus bey, anneannenizin orada doğdunu doğum belgesi ile konsolosluğa sunduğunuzda anneannenize direk vatandaşlık hakkı doğmuş oluyor. Sizin vatandaşlık alabilmeniz için sırasıyla anneanneniz- anneniz- siz şeklinde oluyor. Ama annenizin vefatından dolayı bu durum direk size de etki edebilir. Fakat ilk önce anneannenizin alması şartıyla.

    1. Merhaba,
      Vatandaşlık almak için öncesinde 10 yıl oturumla birlikte orada yaşamış olmanız gerekiyor. Ev almak size direk vatandaşlık sağlamıyor.

  11. Merhaba,Buket hanım.Öncelikle bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.Karadağ’da sektörel bazda dağılım turizm sektörüyle mi sınırlı acaba?Farklı sektörlerde iş yapıp gelir kaynağı elde etme ihtimalimiz nedir?Nüfus ve kış aylarını düşündüğümüzde.

    1. Merhaba Erhan bey, sektör Karadağ’da yaygın aslında sadece hangi şehirde kalacağınıza karar vermek gerekir. Eğer Kotor’da kalırsanız ve iş kurmak isterseniz genellik turizm sektörü ağırlıklı olacaktır. Eğer Podgorica’da kalırsanız denize kıyısı olmadığı için turizm dışındaki sektörleri değerlendirebilirsiniz.

  12. Merhabalar bir denizciyim yat kaptaniyim denizcilik ne durumda acaba orada asgari ücret hakkında da varsa bilginiz paylaşır mısınız lütfen

    Saygılar

      1. Merhaba Buket hanım dedelerim ve büyükannelerim ve babam kolişinde doğmuş nereye müracaat edeceğim benim ve çocuklarım için çifte vatandaşlık için cevap verirseniz memnun olurum TSK ederim

  13. İyi Günler.Karadağa yerleşmeyi düşünüyoruz.Gıda sektöründe bir iş kurmak istiyoruz.Başvuru işlemlerini Danışmanlık şirketleriyle değil de kendimiz yapmak istiyoruz.Bunun için izlememiz gereken yol ve başvuracağımız resmî kurumlar hangileri bilgi verebilirmisiniz.

    1. Merhaba, düşündüğünüz işi yapabilmeniz için bir profesyonelden yardım almanız en doğrusu olacaktır ve kesinlikle bunu tercih etmenizi öneriyorum. O ülkeye ait işleyişi bilen biri ile yola çıkmak size hem zamandan hem de fazla bilinçsiz harcamadan kurtaracaktır. Bahsettiğiniz konu hakkında da bir bilgim yok maalesef.

  14. Merhaba simdididen tesekekur ederim karabagdan ne limitte bir ev alirsak oturma izni veriliyor bunun bir limiti varmi evi aldiktan sonra orda ne kalmamiz gerekiyor

  15. İyi günler 25 yıllık mesleğim olan oto elektrik ve klima işini Karadağ da yapmam mumkunmu.oraya gidip işyeri acabilirmiyim veya bi yerde çalışabilir miyim nasıl yardımcı olabilirsiniz.ingilizcem güzel ama Rusça malesef bilmiyorum.diplomalarim var.sdiden teşekkürler

  16. Merhaba babamin babasi Karadağlı gorunuyor benim vatandaslik alabilmem mümkün mu nasil bir islem yapmam gerekir. Tesekkur ederim

    1. Merhaba, vatandaşlık işlemleri ailede adım adım ilerlemektedir. Yani dedenizde varsa eğer sonra babanız almalı sonra da siz alabilirsiniz. Dedenizde de yoksa eğer önce dedeniz sonra babanız sonra da siz alabilirsiniz. Bu şekilde ilerleyebilirsiniz.

  17. Yanıtınız için teşekkürler

    Yılın 9-10 ayı Karadağ da kalmak gerektiğini çok az site belirtiyor bu ilginç
    Halbuki bu en kritik konu

    Peki Karadağ da kalmak 3 kişilik bir aile için herkesimi kapsıyor ?

    Şöyle bir şey olabilirmi mesela …
    Ben çalışıyorum çocuğum da oluyor normal olarak

    Şirket eşimin üstüne kurulsa
    Eşim gidip 10 ay Karadağ da kalsa ve prosedürü yerine getirse
    Ben ve çocuğumuza katkısı olurmu ?

    1. Tüm oturum veren ülkeler için genel bir kuraldır bu. Ülkede kalmanız gereken süreyi ülke kendisi belirler. Bizde bulgaristan’da yaşıyoruz ve aynı kurallar burası içinde var mesela. Oturum alırken giriş çıkış tarihleriniz kontrol ediliyor. Ayrıca siz hiç bir şekilde karadağ ile ilgili bir olaya karışmaz sadece eşiniz ve çocuğunuz için yapar ve onlar için oturum alırsanız siz yine Türkiye’de kalabilirsiniz. Ama eşinizin ve çocuğunuzun sizin oturumunuzla ilgili herhangi bir fayda asla sağlamayacaktır.

    1. Merhaba Meral Hanım,

      Evet karadağ vatandaşlığı için önce annenizin vatandaşlık alması lazım ve sonra sizin almanız gerekli. Bu şekilde alabilirsiniz.

  18. Merhaba
    Türkiyede sigortalı çalışmak sorun teşkil edermi ?
    Şirketi kurduk aylık gideri nedir ? ( anne baba çocuk )
    İlk 5 yıl her sene , 5. Yıl sonunda 5 yıllık oturum iznimi var ?
    Yenilemelerde masraf nedir ?
    Karadağ’da bulunmak zorunlumu ?
    Nasıl bir belge veriyorlar ?
    O belge ile ab üyesi ülkelere seyahat edebiliyorum fakat süresi kısıtlaması varmı ?
    Atıyorum oturum izni aldık Almanya da 6 ay kalkabilirmiyim ?
    5+5 10 yıl sonunda vatandaşlık veriliyormu ?
    10 yıl boyunca hiç bir faaliyette bulunmayan bir şirket sorun olurmu ?
    Oturum izninin devam etmesi veya vatandaşlık alacak seviyeye gelene kadar yapmamamız gereken her hangi bir durum varmı ? Veya yapmamız ?

    Daha önce Karadağ’a giriş çıkış yapıp konakladım
    Baban göre de Avrupa birliğine girmemesi için bir neden yok ve girecektir
    Bizim asıl amacımız çocuğumuz üniv çağına gelince ab vatandaşı olması ab pasaportu taşıması
    Avrupadaki çeşitli üniv ler için avantaj olur herhalde
    Bu düşüncemiz doğrumu ?

    1. Merhaba Ali bey,

      Öncelikle çocuğunuzun geleceğini düşünmeniz tabi ki de doğru. Ayrıca bunu AB vatandaşı olarak yapması en doğru kararlardan biri şüphesiz. Sorularınıza gelince. Genel olarak cevaplayacağım sorular şu şekilde; İlk beş yıl her yıl oturum yeniliyorsunuz. Beş yıldan sonra size konsolosluk uygun görürse ki bunu sadece konsolos insiyatifine bırakıyorlar 5 yıllık oturumda veriyor. Zaten şirket kurup oturum alacaksanız oturumu alacağınıza kesin olarak bakabilirsiniz. Karadağ’da evet bulunmanız zorunlu, neden ? Çünkü oturumu alıyorsanız eğer o ülkenin yaşamına, yaşam standartlarına, kurallarına uymayı öğrenmeniz şarttır. 1 yıl içinde en fazla 2 ay Türkiye’de kalabilirsiniz. Şu an da Karadağ oturumu hiç kimseye AB ülkelerinde vizesiz geçiş üstünlüğü sağlamıyor SAĞLAMAZ. Çünkü AB üyesi değil daha olmadı. Oturum izninizle Almanya’da 6 ay kalamazsınız. Karadağ AB üyesi olur vatandaşlarına AB vatandaşlığı sağlar sizde bundan yararlanır ve AB vatandaş kimliği alırsınız o zaman yararlanabilirsiniz. Karadağ AB’ye girmeden sizde vatandaş olmadan AB ülkelerinde vizesiz giriş yapamazsınız. Oturumunuzu aldıktan sonra herşeyinizi yasalara uygun şekilde yapıp, tüm kurallara eksiksiz uyduğunuz sürece hiç kimse size bir şey ne sorar ne de yapar. Diğer maddi konulardaki sorularınız için ise size özel danışmanlık sağlayacak olan firmamıza bu linke tıklayarak ulaşabilir ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  19. Merhaba
    Eşim ve eşimin annesi emekli
    İkiz çocuklarımız var yani toplam 5 kişilik bir ailemiz var
    Karadağda ailecek hangi iş sektörü bizi 12 ay boyunca gecinmemizi sağlar
    Hangi sektörün getirisi bizi rahat ettirir sizce ?
    Birde ülke güvenlimi ?
    Tesekkür ederiz

    1. Merhaba, iş sektörü anlamında sizin için en uygun ne iş olur bunu söylemem tabi ki zor. Ama güvenlik konusunda bir sorun sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Karadağ’ın oldukça sakin ve nazik bir halkı var. Eğer isterseniz iş anlamında size profesyonel destek vermesi için bu linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

  20. Merhaba, Dedemin Karadağ doğumlu olması (kendisi şuan hayatta değil ) nedeniyle vatandaşlık alabilirmiyim?

  21. Merhaba
    Eşim ve ben Karadağ yerleşmek istiyoruz.İş kurmak veya ufaj çaplı ev alma gibi düşüncemiz var.
    Danışmanlarınız ile görüşmek isterim telefonla.
    Yardımcı olabilirmisiniz ?

    1. Merhaba Hüseyin bey,

      Emlak alırken her zaman Türkiye’de nelere dikkat ediyorsanız farklı bir ülke de de onlara dikkat etmeniz gerekecektir. Ekstra olarak farklı ülkenin sizden talep ettiği vergi ve harçlar olabilir bunları daha ayrıntılı öğrenmelisiniz.

  22. Merhaba Buket hanım ,
    Benim eşim ve oğlum AB üyesi ülke yani Bulgaristan vatandaşı. Eğer oturum için başvuru yaparsam onlara da almak zorundayım?

    1. Merhaba,

      Eğer sadece siz oturum almak istiyorsanız, başka kimse için oturum başvurusu yapmak zorunda değilsiniz. Ama eğer eşiniz ve oğlunuz da sizinle gelip kalacaksa evet onlar içinde oturum başvurusu yapmak zorundasınız.

  23. buket hanım merhabalar.şimdiden cevap için teşekkür ediyorum.ben şirket kurup euro bölgesinde taşımacılık yapmak istiyorum.yani nakliye firması açıp tır ile uluslararası çalışmak istiyorum.bunda herhangi bir engel varmıdır.sadece şirket kurup oturum ve çalışma izni için ne kadar bir ücret gerekiyor.çünki ben faal olarak ticaret yapacağımdan dolayı vergi muhasebe kira vesaire her ay şahsen yapacağım.

    1. Merhaba,

      Bahsettiğiniz şekilde çalışmanız için evet bir şirket kurmanız veya bu şekilde çalışan bir şirkette sizin çalışıyor olmanız gerekir. İş kurma ile ilgili danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

    2. Merhaba Zafer bey,
      Yapacağınız iş her ne olursa olsun öncelikle tabi ki bir şirket açıp gerekli belgeleri toplamalısınız. Kanunların gerektirdiği veya devletin uyguladığı vergileri ben net olarak bilmiyorum. Bu konuda uzman ve deneyimli danışmanlarımız isterseniz sizinle iletişime geçebilir ve size maliyet ve belgeler hakkında bilgi verebilir.

  24. Merhaba arkadaşlar moralleri bozmak istemiyorum .Ev almakla ilgili problem yok istediginiz evi alirsiniz sadece akilli ve dikkatli olun ev diye garaj yada borclu bir ev alabilirsiniz sadece cok dikkatli olun ve evin butun gecmis borcunun eski ev sahibinin sorumlulugunda oldugu ile ilgili madde ekletin turkce bilen tercüman gelmeden hic birsey imzalamayin.Is kuracak arkadaslar gercek anlamda is kuracaksaniz sezon 3 ay kiralar yuksek cezalar felaket kagit kurek isi cok is yapmayin diye her turlu engel var kucuk esnafin isi zor yani iyi araştırın bir sene ayakta duracak kira ve diger giderlerinizi cebinizde nakit tutun .Olmez sag kalirsaniz ticarette Allah Kerim der yolunuza bakarsaniz

  25. Merhaba
    Eşim 18 yaş altı 2 çocuğumla birlikte Karadağ da önce oturum sonra vatandaşlık elde etmek istiyoruz. Bunun için gayrimenkul almak mı şirket kurmak mı daha yararlı olacaktır bilemedik. Şirket kurmada da yada gayrimenkul almada da Karadağda ikamet etmek gerekli mi yoksa sürekli oturum iznini alıncaya kadar Türkiyede ikamet edebilir miyiz. Şirketi ortaklı kurarsak vatandaşlığa tüm ortaklar başvurabiliyor mu yoksa sadece en büyük hissedar mı başvurabiliyor. Vereceğimiz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

    1. Merhaba,

      Yatırımınıza göre size en uygun olanı seçebilirsiniz. Gayrimenkul veya iş kurma. Her ikisi içinde geçerli olan şart 1 yıl içinde 2 aydan fazla Türkiye’de kalamazsınız. Eğer şirket kurarsanız tüm ortaklar başvuru yapabilir. Hisseye göre değil yani.

  26. Merhaba,

    Karadağda şirket kurulumu yapıp , oturma ve çalışma izni aldıktan sonra yine 10 ay Karadağ da kalmak mı gerekiyor ?
    Gayrimenkul alırken tek kişi adına değil de tapuyu 2 kişi adına çıkartıp aynı haklardan yararlanabilir miyiz ?

    1. Merhaba,

      Şirket kurduktan sonra 1 yıl içinde en fazla 2 ay Türkiye’de kalabilirsiniz. Bu zamanın dışında sürekli Karadağ’da kalmak zorundasınız. Tapuyu iki kişi adına yapıp ikinizde bu durumdan yararlanabilirsiniz.

      1. Bu bilgi hiç bir yerde bulunmuyo
        2250 Euro ya oturum veren bir ülke 1 Euro ya şirket kurduran bir ülke neden ilk yılın 9 ayını Karadağ’da geçirin desinki

        1. Ali bey,
          Bir önceki yorumunuzda da belirttim. Bahsettiğiniz rakamlar ne kadar doğru bilmiyorum ama 1 euro ya kimse kimseye şirket kurmaz onu biliyorum. Ayrıca o ülkeden vatandaşlık yada oturum izni istiyorsanız sizden alfabesini, dilini, yaşam kurallarını, yaşam standartlarını kısacası Karadağ’ı tanımanızı isteyeceklerdir. Dilini yada ülkesini bilmeyen bir vatandaş olmaz değil mi ?

  27. İyi günler,benim anneannem 40 günlükken midilliden babasıyla ayvalığa gelmişler ..annem yaşıyor .biz Avrupa birliği vatandaşlığı hakkı elde edebilirmiyiz.teşekkürler.

  28. slm ben türkiyeyi terk etmek istiyorum.evli ve bir çocugum var karadaga nasıl giderim ve oranın nasıl vatandaşı olurum

  29. Slm izmirde 15 yıllık berber dükkan işlediyorum evli bir cocuk babasıyım ustalık kalfalık belgem Karadağ bir dükkan açmak istiyorum aillece yerleşmeyi bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim tşkr

  30. merhaba, birkaç sorum vardı : şirket değilde gayrimenkul alımı ile oturumda yine yılda 2 aydan fazla montenegro dışında kalmama şartı geçerlimi ? gayrimenkul alımında limit alt sınır en az ne kadar olmalı ? arsa alınca oturum alınabiliyormu ? ( üstüne ev yapmak için ) Ülkede ingilizce geçerlimi ? ileride AB ye girdiklerinde Montenegroda oturma izni olanlar vizesiz Schengen bölgesine girebileceklermi serbest dolaşımdan faydalanacaklarmı yani ? teşekkürler

    1. Her şekilde ne alırsanız alın 2 aydan fazla montenegro dışında kalamıyorsunuz maalesef. Bunun dışında fiyatlandırma için özel danışmanımızdan destek alabilirsiniz. Ülke de ingilizce de geçerli fakat yerel dilleri kiril alfabesi ile sırpça ve makedonca ya benzer bir dil yani karadağca. Son olarak vatandaşlık alırsanız ülke ab ye girdiğinde diğer tüm ab ülkelerine vizesiz gidebilirsiniz.

  31. İki çocuğum, eşim, anne-babam ve kardeşlerim için sorularım sıra numarası ile aşağıdadır;
    1)Karadağ’da iş kurduğumuz zaman aldığımız oturma izni sadece 18 yaş altındaki çocuklarımız, eşimiz ve anne-babamız için mi geçerli oluyor ? Kardeşler, kayın valide, kayın birader de durum nasıl ?
    2)18 yaş üstü çocuğumuz Karadağ’da kuracağımız şirkette sigortalı çalışan olursa, oturma izni alabiliyor mu ve 10 yıl sonunda vatandaşlığa başvurabiliyor mu ?
    3) Şu an Karadağ’da şirket kurarak oturma izni aldıktan sonra, vatandaşlık için, 10 yıl boyunca her yıl oturma iznimi (Şirket kuranlar için yıllık oturma izni ücreti varsa ne kadardır ? ) yenilerken, örneğin ilk başvuru sırasında 15 yaşında olan çocuğum, 4. yılda 18 yaşını geçince oturma izni devam edecek mi yoksa onun ki iptal mı olacak ?
    4) Bir de 10 yıllık oturma iznimi doldurduktan sonra vatandaşlık başvurusunu sadece ben mi yapabiliyorum yoksa eşim, çocuğum, anne-babam ve kardeşlerim de yapabiliyor mu ?

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhaba birinci derece akraba yani anne baba 18 yaş altı çocuklar. Sizinle birlikte oturum alabilir.
      Kurağınız şirkette çalışan olarak 18 yaş üstü çocuklarınızı gösterebilir 10 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapabilir.
      Şirket kurduktan sonra ödeyeceğiniz masraflar var. Bunlar ile ilgili rakamları danışmanımızdan ogrenebilirsiniz.
      15 yaşında olan çocuğunuz 18 ine geldiğinde sizden bağımsız şekilde oturum almadı gerekecek.
      10 yıllık oturumu bitirdiktensonra vatandaşlık için siz eşiniz anne babanız ve çocuklarınız başvuru yapabilir. Kardeş yok.

  32. Merhaba,
    Ben karadağda kısmen ucuz bir alanda bir ev almak ve devamında eşimle beraber oturum almak ve bulabilirsem çalışmak istiyorum.Ve bu süre zarfında dil öğrenmem gerekecek.1 yıldan sonra oturum yenilememde sorunlar oluşabilir mi engel olabilir mi?
    Gayrimenkul,oturum ve çalışma alanlarında yardımcı olabilirmisiniz , e posta üzerinden.Sql devoloper ve raporlama işinde çalışıyorum.

    1. Merhaba, alacağınız konut üzerinden oturum alacağınız için her yıl oturumunuzu yenilemeniz sorun olmayacaktır. Gayrimenkul konusunda da anlaşmalı olduğumuz bir firma var size bunu göndereyim bir konuşun. Devamında oturum icin de yardımcı olacaklardır.

  33. oğlum bir ev aldı bir yillik oturum da aldı biz baba ve annesi olarak oturma izni alabilirmiyiz ayrıca direk vatantaşlık alabilmek gibi bir imkan veya şart varmı dedikodu olabilir göya 400000 bin avro yatırım direk vatan daşlık için yeterli deniyor bu sizce doğru olabilir mi saygılarla

    1. Merhaba, bir kişi karadağ da ev alıp oturum aldıysa o kişiye ait ailede eşi ve 18 yaş altında ki olan çocukları bu durumdan yararlanabilir. Ama sizden ayrılmış evlenmiş bir ailesi olan çocuk anne babasına oturum konusunda yardımcı olamaz. Vatandaşlık konusuda 10 yıl boyunca alınan oturum sürekli olarak yenilenmelidir. 10 yıldan sonra vatandaşlık için başvuru yapabilirsiniz.

  34. Merhaba Buket hanım,
    Karadağ’dan alınmış çalışma ve oturma izni ile avrupa birliğine girdikleri zaman Schengen ülkerine serbest dolaşım hakkımız olacak mı?
    Cevabınız evet ise örneğin almanya’da en fazla ne kadar kalabilirim.
    Teşekkürler

    1. Merhaba, Karadağ Avrupa birliğine girip AB statüsü alana kadar, çalışma ve oturum izniniz olsa dahi hiç bir Avrupa ülkesine vize almadan giremezsiniz. Avrupa birliğine girdikten sonra da sizin vatandaşlığınız yoksa oturum ve çalışma vizesi ile vize almadan başka Avrupa ülkesine gidemezsiniz.

  35. merhaba Buket hanım,Karadağ da bir ev aldıktan sonra oraya yerleşme zorunluluğumuz var mı sizce?Teşekkür ederim

    1. Merhaba, Evi aldıktan sonra oturum için başvuru yapacaksanız eğer. Karadağ dışında başka bir ülke de 1 yıl içinde en fazla 2 ay kalabilirsiniz. 2 ayın dışındaki tüm sürelerde Karadağ’da kalmak zorundasınız.

  36. merhabalar bir tanıdığım karadağda şirketi var beni ve eşimi orada çalışan olarak gösterip oturma izni alırız diyor doğrumudur okuduğum yazılar şirket açma gerekli diyor hangisi olur izin almak için bilgilendirirseniz sevinirim

  37. merhaba
    benim durumum biraz farklı cocuklarım engelli ve çifte vatandaşlık imkanından faydalanmak istiyorum,bana ev almamın vatandaşlık için yeterli olacağını söylediler yoksa benmi yanlış anladım kafam karıştı bilgi verirseniz memnun olurum

  38. merhabalar. ben karadağda şirket sahibi bir tanıdığım seni ve eşini şirketimde çalışan olarak göstereceğim bir ay içinde orada oturma izni alacağım diyor doğru mudur? bu vatandaşlık içinse 10 yıl gerekiyormuş doğrumudur??

    1. Merhaba,

      Şirket sahibi tanıdığınızın şirketine göre en az istihdam etmesi gereken kişi 10 kişi olması gerekir. Sizi şirketinde çalışan olarak gösterirse kendi oturum için tabi başvuru yapabilir. 1 yıllık oturum izni alabilir. Sonra da 5 yıl aralıksız oturum yenilemesi gerekir. 10 yıl sonunda vatandaşlık için başvuru yapabilir.

  39. Merhaba iyi günler. Ben otomotiv sektöründe oto elektrik işindeyim bu işi orada nasıl yapabilirim ve hangi adımları izlemeliyim

    1. Merhaba Mehmet bey,
      Bu işi orada yapabilmeniz için Karadağ’da bir şirket kurmalısınız. Şirketi kurduktan sonra aileniz ve kendiniz için 4 kişilik bir aile örneğin hepsi için oturum izni alabilir ve orada yaşayabilirsiniz. Veya bu işi yapan birilerini bulursunuz yanlarında çalışabileceğinizi teklif edersiniz uygun bulurlarsa davet gönderirler.

      1. bu konuda yardımcı olacak birini nasıl bulabilirim veya siz yardımcı olabilirmisiniz

        1. Bu konuda danışmanlık sağlayan anlaşmalı bir danışmanlık şirketimiz var sizi kendilerine yönlendirebilirim. Telefon numaranızı bana iletişim kısmından gönderirseniz danışmanlık şirketi size dönüş yapacaktır.

  40. buket hanım sizle alık yazışabileceğim bir yol var mı? iş yerim beni karadağa göndermeye çalışıyor.

  41. Buket hanım ben Budva dan bir ev aldım ancak yaz aylarında karadağda bulunabilirim bildiğim kadarıyla henüz bir vatandaş lık yasaları yok bu süre ilerde başvuru. imkanımızı etkilermi teşekkür ederim

    1. Bu durum tabi ki etkiler ama vatandaşlık hakkınızı kaybetmenize neden olmaz Sadece alacağınız süreyi uzatır. Vatandaşlık için 10 yıllık bir oturumunuz olması gerekiyor bunu da siz Karadağ’da sadece yaz ayları kalacağınız için uzatmış olacaksınız.

  42. Yetmiş yasında SSK emeklisi bir hekimim. Karadağ’da turistik olmayan bir küçük köyünde, tercihen 600-700 metre rakımda, küçük bir ev ya da daire satın alıp eşimle birlite orada yaşamak istiyorum.
    Ne önerirsiniz, yardımcı olabilir misiniz?
    Önceden teşekkür ederim.

    1. Merhaba Ali Bey,

      Size Karadağ’da anlaşmalı olduğumuz bir gayrimenkul danışmanlığı hakkında özel olarak bilgi verip sizi onlara yönlendirebilirim. Cesur Gezgin aracılığıyla geldiğinizi belirtirseniz bu konuda size mutlaka en iyi yardımı sağlayacaklardır.

  43. Rahmetli dedem karadağ Sarova doğumlu fakat babam türkiyede dünyaya geldi. Babamın dedemin üzerinden başvuru yaparak vatandaşlık alma durumu nedir.

    1. Babanızın dedeniz üzerinde vatandaşlık alma durumu var. Dedenizin doğum belgesini ölüm belgesini ve konsolosluğun istediği diğer tüm belgeleri topladıktan sonra başvurunuzu konsolosluğa yapabilirsiniz. Bu konu için konsolosluk ile görüşüp gerekli tüm evrakları talep edin daha sonra da işlemleri yapın.

  44. Merhaba ben Isvecde yasiyorum süresiz oturum hakina sahibim. Karabagda konut almak istiyorum gelecekte yerleşmek istiyorum . karabag vatandasligina gecmek icin sürekli orda kalma mecburiti varmi? bir Avrupa ülkesinde süresiz oturuma sahip olmamin bir avatntaji varmi? saygilar .

    1. Merhaba, evet 1 yıl içinde en fazla 2 ay karadağ dışında kalabilirsiniz. Onun dışında orada olmak zorundasınız. Şu an ki isveç oturumu muhtemelen işinize yarar.

  45. Merhaba babamın babası yani dedem karadağ doğumlu sanırım Balkan savaşlarında Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmışlar vatandaşlık almamda bi kolaylığı olabilirmi saygılar (ayrıca oradan bi gayrimenkul alabilecek durumum var)

    1. Merhaba, Dedenizin hayatta ise doğum belgelerini almanız gerekecek. Vefat ettiyse doğum ve ölüm belgelerini babanızın alması gerekecek. Bu belgeler ve konsolosluğun talep edeceği belgeleri toplayarak size bir avantaj olması için kullanabilirsiniz.

  46. Merhaba konut alimindan sonra oturum
    İzni veriyor diye yazmişsiniz. Peki suan hala muzakere surecinde olmasina ragmen oturumu aldigimiz takdirde avrupa ülkeleri icin vize gerekiyor mu ? Herhangi bir kolaylik saglaniyor mu ? Bize bir avantaj sağlarki schengen icin ?

    1. Merhaba, Karadağ’da şu anda bir oturumunuz olması diğer avrupa ülkelerine vize almadan gidebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bunun müzakere sürecinde olması ile ilgisi yok. Oturum değil vatandaşlık aldıktan sonra ve Karadağ resmi olarak Avrupa Birliği’ne girdikten sonra diğer avrupa ülkelerine vizesiz gidebilirsiniz. Şu anda size schengen vizesi için oturum hiç bir avantaj sağlamaz.

    2. Hayır hiç bir avantaj sağlamıyor ben aldım. Bir işe yaramıyor AB için vize almanız şart. Çünkü Shengen Sadece Karadağ vatandaşlarına yok oda 3 ay yani Yılda 90 gün.

  47. Iyi gunler diliyorum,
    Babaannem’in babasi Bar Montenegro dogumlu.
    Ayrica sahsina kayitli 100donum civarı bir arazinin o donemdeki bir anlasma kapsaminda alinan bir ipotek belgesi borcu odedigine dair bir belge orada yasadigini kanitlamaktadir.
    Ölüm belgesindede soyadini degistirmedigi gorunmektedir.
    Anne ve baba tarafi dedelerimin nufus kutugunde dogum yerleri Bosna olarak gorunmektedir.
    Bu faktorlerin bana Karadag vatandaslik islemlerinde ne gibi etkileri olabilir?
    Saygilar

    1. Merhaba size de iyi günler Aykut bey, Bahsettiğiniz tüm bu özellikler mutlaka size fayda sağlayacaktır fakat bizim size bu aşamada bu konu hakkında bilgi veriyor olmamız pek doğru olmaz sanırım. Vatandaşlığı nasıl alırsınız neler yapmanız gerekir gibi işlemler için kısa bir bilgilendirme yazısı yayımladık sadece. Bu konuyu isterseniz acentalar ile görüşerek çok ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Saygılarımızla,

      1. Iyi gunler, acenta ve organizasyonlar pek hosuma gitmedi gordugum kadariyla insanlarin sistemi bilmemelerinden faydalanip fahis ucretler talep edilmekte.
        Belki vatandaslik hakkimiz olmasi ve economik durumumuz sartlari ancak karsilamasi sebebiyle biz burada kalirken, cebine parayi koyanin gittigi bir ulke haline geliyor gibi.
        Cok daha mutavazi maliyetlerle bu islerin gerceklestigini biliyorum.
        Sizin amator bir ruhla yaklastignizi gorerek yazmistim.
        Saygilarimla

  48. Ev satın alındıktan 1 yıl sonra tekrar otum izninin yenilenmesi gerkiyor anladığım kadarıyla .Bu yenileme işlemi için ödenecek miktar her yıl için nedir acab?

    1. Size verilen oturum süresi eğer bir yılsa her yıl yenilemeniz gerekir. 6 aylıkta alabilirsiniz o zaman 6 ayda bir yenilemeniz gerekecektir. Bu tamamen size konsolosluk ve ülke tarafından tanınan bir süre. Yenileme işlemi içinde aldığınız evin metre karesine göre yıllık vergi ödemesi yaparsınız. Bunun içinde rakam değişiyor. Net bilgi için Karadağ’da ki emlakçılar ile görüşmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca her 1 yıl içinde maksimum 2 ay Karadağ dışında başka bir ülkede kalabilirsiniz.

      1. Peki Konut satın alarak süresiz oturma izni/vatandaşlık hakkı elde edebilmek için nekadar zaman ikamet etmek gerekiyor ?

        1. Alacağınız gayrimenkul konut şeklinde olması gerekli. Bir ev aldığınızı varsayarsak ev alımı tamamlandıktan sonra once siz sonra eşiniz ve 18 yaş altı çocuklarınız ilk önce oturum izni alıyorsunuz. En az 5 yıl boyunca burada kaldıktan sonra vatandaşlık için başvuru yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Cruise (Gemi Turları) Nedir?

Yüzen bir otel hayal edin, her sabah otelinizin penceresinden dışarı baktığınızda farklı bir ülkede farklı bir şehirdesiniz. İşte…