Çeşme Gezi Rehberi

Çeşme İzmir’in batısında yer alan konumu ve doğasıyla eşsiz güzellikte bir ilçedir. Yaz tatillerinin vazgeçilmez yeridir Çeşme. Çeşme gezi rehberi yazımızda sizlere Çeşme’de…
0 Paylaşım
0
0
0

Çeşme İzmir’in batısında yer alan konumu ve doğasıyla eşsiz güzellikte bir ilçedir. Yaz tatillerinin vazgeçilmez yeridir Çeşme. Çeşme gezi rehberi yazımızda sizlere Çeşme’de gezilecek yerlerden bahsedeceğiz ama önce Çeşme’ye nasıl gidilir onunla başlayalım.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Çeşme İzmir’den 90 km yani 1 saat uzaklıktadır. İzmir otogarından her 30-45 dakikada bir Çeşme’ye otobüs kalkmaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan gelmek isterseniz eğer HAVAŞ otobüsleri ile Çeşme’ye ulaşabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmektedir ve bilet fiyatları 25₺’dir. HAVAŞ servis saatleri.

Çeşme’de Nerede Kalınır?

Çeşme’de konaklama ücretleri sezonuna göre değişmektedir. En yoğun sezon Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Yani aynı zamanda konaklamanın en pahalı olduğu sezondur. Çeşme’ye Temmuz yada Ağustos ayında giderseniz oda fiyatları günlük 200-300₺‘den başlamaktadır. Diğer aylarda ise bu fiyatın yarısına düşmektedir.

Çeşme’de Gezilecek Yerler (Çeşme Gezi Rehberi)

Çeşme - en güzel hayaller Çeşme'de gerçekleşir
en güzel hayaller Çeşme’de gerçekleşir

Çeşmeye geldiğinizde göreceğiniz ilk şey bu güzel yazıdır “en güzel hayaller Çeşme’de gerçekleşir“.

Çeşme Merkez

Çeşme Merkez (Çeşme Kalesi'nden)
Çeşme Merkez (Çeşme Kalesi’nden)

Çeşmenin merkezinde gezebileceğiniz Çeşme Limanı, Çeşme Kalesi ve Çeşme Çarşısı yer almaktadır. Çok geniş bir alana sahip olmayan merkez arabaya ihtiyaç duyulmadan gezilebilir.

Çeşme Gezi Rehberi Liman Kenarı
Çeşme Liman Kenarı

Çeşme limanının etrafı güzel kafeler ve restoranlarla çevrilidir. Limanın yanında küçük bir ara sokak var daha çok yürüş yolu gibi bu sokağın hemen başına yer alan Kumrucu Şevki’de İzmir’in meşhur kumrusunu test edebilirsiniz. 🙂 Karnınızı doyurduktan sonra Çeşme Kalesine gidebilirsiniz. Kale 5 dakika yürüme mesafesi uzaklığında.

Çeşme Kalesi

Çeşme Kalesi
Çeşme Kalesi

Çeşme Kalesi merkezin tam ortasında yer almaktadır. İçeri giriş ücretlidir. Eğer Müzekart’ınız varsa ücretsiz girebilirsiniz.

Müzekart Nedir?

Kale deniz seviyesinden yukarı doğru inşa edildiğinden, kalenin en yüksek yerine çıktığınızda Çeşme’nin tüm manzarasını seyredebilirsiniz.

Çeşme Çarşısı

Çeşme Cumhuriyet Caddesi
Çeşme Cumhuriyet Caddesi

Çeşme Kalesi’ni geçtikten sonra Cumhuriyet Meydanı’ın ordan Çeşme Çarşısı başlar. Buradan hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Çeşme hatırasını kim sevmez ki 🙂 Güzel hatıralar biriktirmek kendinizi keyifli hissettirecek emin olabilirsiniz. Çarşı gezisini tamamladıktan sonra iyi bir dinlenmeye ihtiyacınız olacak. 🙂

Çeşme Ilıca Halk Plajı

Çeşme Ilıca Halk Plajı
Çeşme Ilıca Halk Plajı

Oldukça temiz ve mavi bir suyu olan Ilıca Halk Plajı gördüğüm en güzel plajlardan biri. Deniz çok soğuk değil sıcaklığı çok iyi seviyede. Şezlong kiralayabilir yada açık alanda havlunuzu serip güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Türkiye’nin bir çok yerinde mavi bayraklı plajlar bulabilirsiniz fakat burası gerçekten benim için bir numaraydı diyebilirim. Hem sahili hem suyu temiz güzel bir plaj. Gidip görün derim.

Alaçatı

Alaçatı Ara Sokakları
Alaçatı Ara Sokakları

Çeşme’ye kadar gelip Alaçatı’yı gezmemek büyük bir ayıp olur herhalde. 🙂 Alaçatı’da en az Çeşme kadar güzel bir yer. Gittiğiniz zaman etrafınızı saran eski jumbolu evler, daracık arnavut kaldırımlı sokaklar, renkli caddeler, insanların bir o kadar misafir perverliği kendinizi mutlu hissettirecek başlıca şeyler.

Çarşıyı geçip biraz aşağı indiğinizde restoran ve kafelerin olduğu yerde sokakta köfte ekmek ve ciğer ekmek satan bir abi var eşi ve kızıyla birlikte çalışıyorlar. Kesinlikle bu abinin yaptığı ekmek arasının tadına bakmanızı tüm Çeşme gezi rehberi okurlarına tavsiye ederim. 🙂

Alaçatı Peştemaller
Alaçatı Peştemaller

Alaçatı çarşısında satılan bu rengarenk peştemallerin oluşturduğu güzelliğe kapılmamak elde değil. 🙂 Hediyelik olarak topluca alıp yoluma devam ettim. 🙂

Çeşme gezi rehberi hakkında bir sorunuz olursa bize yorum kısmından iletebilirsiniz.

Mutlu ve Cesur Kalın…

0 Paylaşım
5 yorum
  1. Merhaba..
    Gezi blogları hakkındaki samimi yaklaşımınızı takdir ve beğeni ile karşıladığımızı belirtmek isteriz. Sıkı takipçiniziz.
    Bu paylaşımınızdan sonra Çeşme gezinizin kaç gün sürdüğünü düşündük doğrusu. Bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz, öz ve samimi gerçekten.
    http://www.geziseyahatrehberi.com adı altında biz de gezi birikimlerimizi okuyucularla ve gezginlerle paylaşmak üzere yayın hayatımıza başladık. Desteklerinizi, önerilerinizi bekler, keyifli geziler ve paylaşımlar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Pamukkale Gezi Rehberi

Alanya‘dan İstanbul‘a dönüşümde son yolculuğum Denizli’de ki Pamukkale Travertenleri olmuştu. Tamamen doğa harikası olan bu Travertenleri kaynaktan çıkan 35 derece…

Sofya Gezi Rehberi

Bilindiği gibi Bulgaristan Avrupa Birliği ülkesi olduğundan ya Schengen Vizeniz varsa onunla yada Bulgaristan Vizesi alarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. Otobüsle gidecekseniz eğer...

Burgaz Gezi Rehberi

Bulgaristan‘ın Karadeniz kıyı şeridinin güneyinde yer alan ve Türkiye sınırında Kırklareli ile komşu olan Burgaz ilinin idari merkezi olan şehirdir. Burgaz gezi rehberi başlayarak ilk olarak Burgaz’a…

Atina Gezi Rehberi

Yunanistan Balkanlar’ın güneyinde yer alan bir ülke. Avrupa Birliği üyesi Yunanistan, Türkiye, Arnavutluk, Bulgaristan ve Makedonya ile sınır paylaşmaktadır.…

Saraybosna Gezi Rehberi

Saraybosna Bosna-Hersek’in başkenti ve en büyük kentidir. Saraybosna, ayrıca Bosna-Hersek Federasyonu’nun ve fiili başkenti Banyaluka olan Sırp Cumhuriyeti’nin…

Bolu Gezilecek Yerler

Türkiye‘de gidebileceğiniz her mevsim bir yer bulabilirsiniz. Bolu şehri bunlardan bir tanesi. İster kışın gidin isterseniz sonbaharda yada…