Bali, Küçük Sunda Adalarının en batısında yer alan Endonezya‘ya bağlı bir adadır. Adanın başkenti Denpasar’dır. 2009 yılı sayımlarına göre 3,551,000 nüfusa sahip olan adanın 93.2%’si Hindu geri kalan kesimin çoğunluğu ise müslümandır. Her mevsim gidilebilen bir yer olduğundan da Endonezya’nın en turistik adasıdır. Bali’de hava sıcaklığı hiç bir şekilde insanı rahatsız etmiyor. Ada o kadar büyük ki kısa bir seyahat sizi tatmin etmeyecektir. İşte Bali gezi rehberi yazımız…
Bali’ye Nasıl Gidilir?
Türkiye‘den Bali’ye direk uçuş bulunmuyor maalesef. Bu yüzden Ada’ya ulaşması biraz zahmetli. Bizim gibi çoğu çiftin de balayı için ortak adresi olan Bali seyahatimiz Şubat ayında Emirates Havayolları ile tam olarak 14 saat aktarmalı uçuşla son bulmuştu. Dubai aktarmalı olarak başladığımız yolculuğumuzda Türkiye Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden Dubai Uluslararası Havaliman’na 5 saat uçuşun ardından gece saat 1 de inmiş bulunduk. Denpasar’a gidecek uçağımız ertesi sabah saat 9 da olduğundan geceyi Havalimanın da geçirmek zorunda kaldık. Dubai Havalimanı oldukça büyük, konforlu ve bir o kadar da zengin bir yer. Geceyi orada geçirmek zorunda kalırsanız eğer, havalimanı içinde oldukça lüks ve çevrenin gürültüsünden uzak bir otel barındırıyor. Biz şansımızı deneyelim dedik ve fiyatlarını öğrenmek için fazlaca yol yürüyerek sonunda bulduğumuz otelin fiyatlarını sorduk ve kalacağımız 6 saat için 165 Dolar istediler. Bu ücreti vermeye içimiz el vermeyince havalimanı içinde bulunan uyumalık koltukları aramaya başladık. Tabi boş bulabilirseniz şanslısınız. 🙂
Vaktimizin çoğunu uyumaya çalışarak bir de yemek yiyerek geçirdikten sonra sabah saat 8 de uçak için kapıya gittik ve son uçuşumuza hazırlandık. Denpasar’a gittiğimiz süre Dubai’den tam olarak 9 saat sürdü. Uçuş gayet keyifli geçtiği için fazla sıkıldığımızı söyleyemem. Verilen yemeklerin çoğu gerçekten çok iyi. :)) Yolculuğun sonuna doğru size kabin görevlileri tarafından verilen vize ile ilgili kağıtları doldurmanıza gerek yok. Çünkü vize sadece 30 günden fazla kalanlar için geçerli. Sizin kalacağınız süre 30 günden fazla ise doldurabilirsiniz. Uçaktan indikten sonra pasaport kontrolüne girmeden size bu vize için bir gişe bekliyor olacak. Zaten orada da belirttikleri için herhangi bir işlem yapmadan pasaport için sıraya girebilirsiniz. Pasaportu da geçtikten sonra sırada seçtiğimiz otele gitmek kalmıştı.
Bali’de Nerede Kalınır?
Havalimanına indiğinizde yapacağınız ilk iş 1-)para change etmek, 2-)üzerinizdeki kalın kıyafetleri çıkartmak ( Türkiye’den kış ayında gittiğinizi düşünürsek ) ve 3-) bir taksiciyle pazarlık yapmak olsun. :))) Taksici ile 1 saatlik yol için 400.000IDR (yaklaşık 30 $) ödedikten sonra tekrar yola koyulduk. Bizim seçtiğimiz otel Havalimanına yaklaşık 1 saat uzaklık olan Ubud bölgesindeydi. Aslında uzak olmasını bilerek istemiştik çünkü gerçekten dinlenmeye ihtiyacınız olacak. 🙂 Otelimiz oldukça iyi bir yerde konuşlanmış ve içerisinde doğal kaynak barındıran geleneksel ezgiler ve motifler taşıyan harika bir manzaraya sahip bir yerdi. Adı da Tjampuhan Spa Hotel‘di. Bali gezi rehberi okurlarına tavsiye edebiliriz. Gittiğimizde saat gece 12’ydi saat farkı Türkiye’den 5 saat ileriydi. Check in işlemimizi yaptıktan sonra harika nehir manzaralı odamıza dinlenmeye çekildik.
Seçtiğimiz otel ve diğer otel seçeneklerini görmek için sizde buraya tıklayarak kendinize en uygun fiyatlı oteli seçebilirsiniz.
# Bali Müziği videomuzu izleyebilirsiniz.
Bali’de Gezilecek Yerler (Bali Gezi Rehberi)
Ada’nın büyük olduğunu söylemiştim. :)) Gerçekten kalacağınız süre size yetmeyecek. Bizim kaldığımız otel oldukça ilgi çekici olduğundan ertesi sabah ilk önce oteli ve otelin çevresini gezmekle başladık. İlerleyen saatlerde Bali’ye özgü bir kahvaltı yapıp kendimize Spa ve Balineese Masajı için randevu aldık. Daha sonra etrafta dolaşıp biraz alışveriş yaptıktan sonra yeniden otele dönüp yine geleneksel bir Bali öğle yemeğinden sonra kokteyllerimizi alıp manzaranın keyfini çıkarmak için lobiye geçtik. Ertesi gün için yaptığımız plan düğünümüz için çekileceğimiz fotoğraf çekimiydi. Evet bunun için gelinliğimi ve damatlığı o kadar yol yanımızda taşıdık. :)) Fotoğrafçımızla buluşup kendimize mekan seçtikten sonra sabah saat 5’te kalkıp yola çıktık.
Batur Dağı
Bali gezi rehberi listemizde ilk gittiğimiz durak güneşin doğuşunu görmek için bir Batur Dağıydı. Yol yaklaşık 45 dakika sürüyor. Harika gün doğumu manzarasıyla müthiş fotoğraflar çekip yolumuza devam ettik. Yine yolumuzun üzerinde farklı bir doğa içinde ağaçların arasında gün ışığıyla moralimiz de yüksele yüksele gezimize devam ettik.
Tegalalang Rice Terrace
Bir dahaki durağımız Bali’nin ünlü Tegalalang Rice Terrace oldu. Herkes hemen hemen bilir pirincin nasıl yetiştiğini. Bali bunu öyle bir kullanmış ki adete görsel şölene dönüştürmüş. Gördüğünüz şey tarla değil bir şaheser gerçekten. Gidipte görmeniz gereken yerlerin en başında geliyor diyebilirim. Bali gezi rehberi yazımızın en popüler yeri burasıdır.
Sangeh Tapınağı
Gördüğümüz harika manzaradan sonra Bali’nin en ünlü ve en büyük tapınaklarından olan Sangeh Tapınağı’na geldik. Etrafta serbestçe dolaşan maymunlardan korkmayın gayet uysallar. 🙂 Fotoğraf çekimimizi burada tamamladıktan sonra hız kesmeden devam ettik yolumuza.
Melasti Beach
Bir gün içerisinde bu kadar yer gezmek için oldukça zaman ayırmanız gerekecek. Bahsettiğim yerler arasında yaklaşık olarak 1-1,5 saat mesafe var. Fotoğraf çekimimiz henüz bitmediğinden gün batımını yakalamak için Melasti Beach’e gittik. Burada insanlar Hint Okyanusu’nun tadını çıkarırken aynı zamanda mükemmel gün batımına da şahit oluyorlar. Yüksek yamaçların bulunduğu ve suyun o kadar temiz ve berrak aynı zamanda da bir o kadar ılık olması eve gitmek istemeyişinize sebep olacak. 🙂 Çekimlerimizin akşam 7 de bitmesiyle otelimize dönüş yolculuğumuz başladı ve 2 saat sonra nihayet güzel bir uyku çekip ertesi sabah için kendimize enerji topladık.
Nusa Dua Beach
Ertesi gün sabahın yine erken saatlerinde kalkıp kahvaltımızı yaptıktan sonra tam gün motor kiralayıp adayı keşfe çıktık. Motor kiralamak için oteliniz genelde size yardımcı oluyor ve tam gün için ödediğimiz fiyat 80.000 IDR’ydi bu da yaklaşık 5 Dolar’a denk geliyor. Ayrıca ehliyet konusunda hiç bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Sadece kullanmasını biliyor musun diye soruyorlar o kadar. 🙂 Bali gezi rehberi okurlarına tavsiyemdir motor kullanırken üzerinize ince uzun kollu bir şey alın çünkü güneş sizi çok kötü yakabilir. 🙂 Biz yandık siz yanmayın. 🙂 Rotamız okyanus olunca en iyi plajı araştırdık ve Nusa Dua Beach’i bulduk.
Otelimizden çıktıktan sonra yaklaşık 1 saat kadar yol gidip plaja ulaştık fakat Google Maps’te verilen yol haritası yanlış ona güvenmeyin. Biz plajı bulana kadar baya uğraştık. Ana yola çıktıktan sonra köprüyü geçip Nusa Dua tabelalarını takip ederseniz daha kolay ulaşırsınız. Trafik sağdan aktığı için biraz dikkatli olmalısınız çünkü genel olarak fazla motosiklet sürücüsü var ve pek yardımcı olduklarını söyleyemem. Sürüş sırasında çektiğimiz harika yeşil doğa videomuza aşağıdan ulaşabilirsiniz. 🙂
Plaja giriş oldukça heybetli. Plaj girişine geldikten sonra gireceğiniz yer özel alan olduğu için gayet boş gelecek gözünüze fakat biraz ilerledikten sonra diğer tatilciler için oldukça büyük ve geniş bir plajla daha karşılaşacaksınız. Şezlong kiralamak istediğinizde istenilen fiyatı asla vermeyin yapacağınız en sıkı pazarlığı yapın derim. Burada 2 saat geçirdikten sonra dönüş yolumuz uzun olduğu için okyanusun tadına fazla varamadan tekrar yola koyulduk. Yapacağınız her şey tam gününüzü alacak aktiviteler olduğu için kalacağınız süreyi mutlaka iyi ayarlamalısınız. 🙂
# Bali Nusa Dua Sahili Motorsiklet Gezisi videomuzu izleyebilirsiniz.
Monkey Garden
Otelimize döndükten sonra son gecemizi geçirip ertesi gece saat 00:00 ‘da olan uçağımız için öğlen saat 12:00’de otelden çıkış yaptık. Kapı önünde bekleyen fazlaca taksici bulunuyor. Bunlardan biriyle 500.000 IDR fiyata anlaşıp bizi gezdirmesini istedik. İlk önce gittiğimiz yer Monkey Garden’dı. Maymunların etrafta serbestçe dolaşması gerçekten çok müthiş eğlenceli bir olay. 🙂 Saldırgan asla değiller tabi siz sataşmadığınız sürece. 🙂
Elephant Garden
Sonrasında bir fil turu yapmak istedik ve çok konuşan şoförümüz sağolsun bizi tam da istediğimiz gibi bir yere götürdü Elephant Garden. Fakat fillere binmek kişi başı 80 Dolar arkadaşlar. :))) Gözümüzü kararttık bir kere geldik dedik ve turu öğlen yemeği de dahil aldık. Gerçekten iyi ki de almışız çünkü o devasa hayvanları hayvanat bahçelerinde gördüğünüzden çok daha farklı hissedeceksiniz. 🙂 Gezi sırasında fil üzerinde ki süre yarım saat sürdükten sonra bir çikolata fabrikasına gidip ücretsiz olarak harika çikolatalardan tadıp nasıl yapıldığıyla ilgili bilgi aldık. Dilersiniz bu çikolatalardan satın alabiliyorsunuz. Yağmurun da hızlanmasıyla hemen öğlen yemeği için restoranta gidip karnımızı doyurduktan sonra yol durumunu da hesaba katarak tekrar taksimize binip izleyebileceğiniz en harika gün batımlarından birine şahit olmaya Tanah Lot’a gittik.
# Bali Fil Turu videomuzu izleyebilirsiniz.
Tanah Lot
Yolumuz yine 1,5 saat kadar sürdü. Gittiğimiz de bir panayırı andıran harika bir pazar vardı. Gelgitin yarattığı hafif ıslak zeminden okyanusun dev dalgalarına uzanan kıyı şeridinde tapınağın eşsiz manzarası arkasından muhteşem gün batımını izlemek harika bir deneyimdi.
# Bali Tanah Lot Tapınağı videomuzu izleyebilirsiniz.
Banyumala Waterfall
Bir de gidipte görmeniz gereken yerlerden biri olan Banyumala Waterfall var. Oldukça ünlü olan bu şelale gelenleri tabi ki de hayal kırıklığına uğratmıyor. 🙂 Tonlarca suyun bir tepeden akışını izlemeyi seven Bali gezi rehberi okurlarının görmesini tavsiye edebilirim. 🙂
Gezip görebileceğiniz daha çok fazla yer olmasına karşılık yeterli zamanınız yoksa malesef dönmek zorunda oluyorsunuz. Gece 00:00 da olan uçağımıza binip 14 saatlik yolu tekrar gidip evimize geldik. Güzel, eğlenceli ve harika manzaralı bir tatil anımız daha oldu. Bir dahakine görüşmek üzere..
Bali gezi rehberi yazımız hakkında yorumlarınızı bize çekinmeden iletebilirsiniz.
Mutlu ve Cesur Kalın.. 🙂
6 yorum
Merhaba birşey soracağım aktarmalı uçuşlar için BAE vizesi gerekli mi duyduğuma göre BAE 72 Saate kadar havaalanında çıkmadan transite izin veriyormuş. Var mı bilginiz
Merhaba, bizde BAE üzerinden aktarma yapmıştık. Aktarma süremiz 8 saatti ve bir sorun yaşamadık.
Bali tahmin ettiğimden çok daha büyük çıkmıştı ve şaşırmıştım. Favori mekanım ise kesinlikle Ubud.
Evet kesinlikle cok buyuk bir yer bir daha gidip bir kismini daha gezmek istiyoruz 🙂
merhabalar, düğün fotoğrafçınızı nasıl ve nerden ayarladınız ? her şey çok güzel görünüyor.:) bir de ne kadar fotoğrafçı ücreti 🙂
Merhaba Aysel Hanım, fotoğrafçımızı internetten bulduk ve iletişim bilgilerinden kendisine ulaştık anlaştık gittiğimizde de buluşup 3 ayrı mekanda sabah güneş doğuşuyla akşam gün batımına kadar fotoğraf çekildik. İki fotoğrafçı vardı ve aynı anda çekim yaptılar. Beğenmenize sevindim. 🙂 toplamda fotoğrafçıya ödediğimiz para Endonezya Rupisi 6.500.000 IDR idi. Yaklaşık 450 USD yapıyor. Eğer sizde düşünürseniz özelden iletişim bilgilerini verebilirim.