Türkiye’de tatil denilince akıllara ilk gelen yerlerden biri olan Marmaris, gezilecek yerler listesi hazırlamak için oldukça iyi bir mekan diyebilirim. Marmaris gezilecek yerler sıralamaya konulacak gibi bir şekilde değilde daha çok boş vakitlerinizde denizden arta kalan zamanlarda değişik yerler görme arzunuzu giderecek cinsten. Tatil yeri olmasının dışında bir çokta tarihi yere sahip olan Marmaris her gün bir mekanı görmek için gezilecek iyi bir seçenek olacaktır.
Marmaris’in her bir köşesini kalesinden koylara ve barlar sokağına kadar özgürce keşfetmek için en iyi ulaşım alternatiflerinden biri de araç kiralama olacaktır. Rentalia ile kiralayacağınız Dalaman Havalimanı Kiralık Araç ile Marmaris’i keşfetmeye başlayın.
Marmaris Kalesi ve müzesi görülmeye değer tarihi mekanlardan birisi. Marmaris Kalesi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1522 Rodos seferi öncesinde yenilenmiş ve genişletilmiş. Kalede toplam 18 adet oda, bir çeşme ve ark bulunmakta. Son olarak kale 1980-1990 yılları arasında restore edilerek 1991 yılında müze haline getirilmiş. Kalenin 7 tane kapalı alanı var. Bunlardan 2 tanesi arkeoloji salonu ve 1 tanesi de etnoğrafya salonu olarak düzenlenmiş durumda. Kalan bölümler ise sanat galerisi ve depo olarak kullanılıyor.
Denizden arta kalan zamanlarınızı değerlendirmek için uğrayabileceğiniz Marmara Kalesi ve Müzesi tarih severler için güzel bir seçenektir.
Muğla Marmaris’te bulunan Turunç Marmaris’e bağlı bir sahil kasabasıdır aslında. Aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu bir çok kişi yaz aylarında Turunç’u tercih ederek temiz, güzel ve uzun bir tatil geçiriyorlar. Sahil şeridinin çok eğlenceli ve kalabalık olması yine turistleri cezbeden nedenlerden biri oluyor. Her yerde olduğu gibi Turunç’ta da bir çok yabancı turist ve artist görmeniz, karşılaşmanız mümkün.
Turunç’a hem tekne turu ile hemde minibüs ile gitmeniz mümkün. Turunç yol boyunca size çok keyifli ve manzarası bol bir yolculuk sunuyor. Yaklaşık yarım saatten sonra gideceğiniz yere varmış oluyorsunuz. Turunç Plajı ile de oldukça nam yapmış bir kasaba olduğu için denizde Demir atmış bir çok yerli ve yabancı tekne de görebilirsiniz. Bodrum’u andıran bu görüntü her zaman size bir rahatlama ve mutluluk veriyor olmalı. 🙂
Adını meşhur şifalı suyundan alan İçmeler yine Marmaris’te bulunan bir mahalle adıdır. Aynı zamanda Marmaris’in en ünlü yerlerinden biridir. Konaklamanın ve plaj imkanını en rahat bulabileceğiniz İçmeler en kolay, en yakın ve en çok tercih edilen yerleşim birimi olarak biliniyor. İçmeler’in Marmaris’e uzaklığı 8 kilometre ve gün boyu gece de dahil olmak üzere minibüs seferleri yapılıyor. Marmaris gezilecek yerler arasında bulunması gereken bir yer olarak not düşüyorum buraya. 🙂
İsmi her ne kadar ada da olsa gerçekte bir yarım adadır Cennet Adası. Nimara isimli yarımada ormanlarla kaplıdır. Cennet Adası, Marmaris koyunun hemen girişinde bulunur ve özellikle günübirlik tekne turlarının popüler uğrak yerlerindendir. Cennet Adasına gitmek için öncelikle 8 km.lik bir yolculuk yaparak, Yalancı Boğaz isimli bölgeye gelip daha sonra buradan Cennet Adasına doğru yürüyüş yapabilirsiniz. Doğa yürüyüşleri ile ilgili bilgi almadan yola çıkmamanızı tavsiye ederim.
Tam ismiyle ötüşen bir yarımadadır. Marmaris’e bağlı en stratejik konuma sahip yarımadalardan biridir. Tarihsel ad olarak kayalık, taşlık anlamına gelir. Yarımada üzerine Marmaris’e ait; Bozburun, Selimiye, Söğütköy, Bayırköy, Taşlıca, Turgutköy, Orhaniye, Osmaniye, Hisarönü ve İçmeler mahalleleri yer alır. Bir çok otelin bulunduğu yarımada yine tatilcilerin gözde merkezlerinden olmayı başarıyor. Marmaris gezilecek yerler listenizin bir köşesine burayı ekleyebilirsiniz.
Sonrasında ise Rentalia ile aracınızı kiralayıp oluşturduğunuz listeyi gezmeye başlayabilirsiniz.
Tatile gidip bara gitmeden olmaz diyenlerdenseniz eğer, Marmaris Barlar Sokağı tam sizin için sanırım. 🙂 Bir çok bilindik ve ünlü kişilerin sahne aldığı barlar ve clubler sizler içinde her gece eğlenceli zaman geçirmeniz için oldukça hareketlidir. Barlar sokağı Marmaris için artık bir yafta gibi yapışmış kalmış hatta insanların aklına ilk burası gelmektedir. Yine de kendinize hoş ve eğlenceli vakit geçirmeniz için uğrayabileceğiniz mekanlar bulabilirsiniz. Tavsiyemdir, ailecek gidilecek yerler arasına bu seçeceği dahil etmeyiniz. 🙂
Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı gezi kitabında adı geçen Physkos Antik Kenti, Reşadiye Yarımadası’nın eski yerleşim alanlarından biridir. Aslında bir liman kentidir. Ziyaret amaçlı açık tutulmaktadır. Ayrıca Antik kentin kalesi dışında çok fazla kalıntısı bulunmamaktadır. Ama ulaşımının kolay olmasından dolayı yine de ziyaret edilen tarih meraklıları için Marmaris gezilecek yerler listesine alınacak bir mekan olduğunu söyleyebilirim. 🙂
Marmaris Gezi Rehberi yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Diğer soru ve görüşlerinizi de bu yazı altında yorum olarak yazabilirsiniz.
İyi bir seyahat planı ile sorunsuz bir tatil geçirebilirsiniz. Seyahat planlaması, tatilinizin problemsiz ve keyifli…
Tesettür oteller, muhafazakâr yaşam tarzına uygun tatil deneyimi sunan, aile odaklı konaklama seçenekleridir. Oteller hem…
Rize, Karadeniz'in incisi olarak bilinir ve yemyeşil doğası, eşsiz yaylaları ve sıcak misafirperverliği ile ünlüdür.…
Nevşehir, Kapadokya'nın kalbinde yer alan ve tarihi, doğal güzellikleri ile ünlü bir şehirdir. Bu eşsiz…
Rahat ve Konforlu Bir Konaklama İçin En İyi Seçenekler Kütahya, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile…
Temiz ve Güvenli Deniz Keyfi Türkiye, birbirinden güzel sahilleri ve temiz plajları ile ünlüdür. Ülkemizde,…
View Comments
Marmaris ile ilgili bu güzel bilgiler için teşekkürler.
Merhaba. Özellikle incekum plajını görmenizi tavsiye ederim. Giriş kişi başı 14 TL şezlong 10 TL olmasına rağmen halk plajından farksız bir kalabalık olması suyun tertemiz ve kumun güzelliğinden olsa gerek. Çam ağacı altında doğal gölgelik de cabası.
Gençler rehperğiniz harika kutluyorum.
:) teşekkürler.