Merhaba arkadaşlar, Bulgaristan hakkında çok şey yazdık gösterdik göstermeye de devam ediyoruz. Burada yaşıyor olmamızın bize avantaj ve dezavantajlarından bahsedip turistik olarak Bulgaristan’ı ziyaret etmek isteyen olursa diye Bulgaristan vizesinin nasıl alınacağını, ayrıca burada eş durumundan hangi adımlar izlenerek oturum alınıyor bunları da ayrı bir yazımda açıklayarak hepsi hakkında bilgi vereceğim. Uzun bir süreç olan oturum izni başvurusu ve birden fazla kezde Bulgaristan vizesi almış biri olarak bu konuda oldukça tecrübeliyim diyebilirim. 🙂 Gelelim şimdi konumuza öncelikle Turistik amaçlı olarak direk Bulgaristan’a gelmek isteyenler için başlıyorum diğer yazılarımda da Bulgaristan D Vizesi Nasıl Alınır? yazımı okuyacaksınız. Buyurunuz öncelikle Bulgaristan turistik vizesi nasıl alınır yazımız,
Bulgaristan turistik vizesi kısa süreli bir Bulgaristan vizesi türüdür. Bulgaristan turistik vizesi maksimum 15 gün olarak veriliyor ve bu vize her zaman tek girişli oluyor. Uzun süreli Bulgaristan vizesi ise ancak ticari ve özel ziyaret içerikli başvuru olması halinde veriliyor. Ben her iki türlü de aldım Bulgaristan vizesini ama bir çok yardım alarak. 🙂
Bulgaristan vize başvuru işlemlerinde bulunacak olanlar bilmelidir ki Bulgaristan C vizeleri maksimum 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanıyor. Bulgaristan vizesi alacaksanız eğer seyahat tarihinizden en az 15 gün önce vize başvuru işlemlerine başlamış olmalısınız.
Bulgaristan vizesi için isterseniz VFS Global veya VizeMerkezi gibi vize işlemleri şirketleri ile çalışıp işlemlerinizi onlara yaptırabilirsiniz. Çünkü kısa süreli Bulgaristan Turistik Vizesi, Bulgaristan Ticari Vizesi, Bulgaristan Transit Vizesi ve Bulgaristan Aile ziyareti gibi vize çeşitlerinin başvuru işlemleri Vize Hizmet Merkezleri aracılığı ile yapılabiliyor. Bulgaristan Konsoloslukları yalnızca kendi görev alanları kapsamında bulunan illerde ikamet eden kişilerin Bulgaristan Vizesi başvurularını değerlendiriyorlar. Yani Bursa’da ikametiniz varsa İstanbul’da İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapamazsınız. İstanbul Başkonsolosluğu sadece İstanbul Bölgesinde ikamet eden kişilerin vize başvurularını kabul eder.
Adres: Atatürk Bulvarı No:124, 06680 Kavıklıdere-Çankaya, Ankara
Tel: +90 312 467 20 71; +90 312 427 51 42
Faks: +90 312 468 69 56
Cep Tel: + 90 533 376 37 69
Çalışma Saatleri: Haftaiçi: 09:00 – 17:30 / İçeriye alış saatleri: 09:00 – 12:00
E.posta: embassy.ankara@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/turkey
Adres: Ahmet Adnan Saygun Cad. No:34 Ulus-2.Levent, 34340, İstanbul
Tel: +90 212 281 01 14; +90 212 281 01 15; +90 212 281 01 16
Faks: +90 212 264 10 11
Cep Tel: + 90 533 383 64 14
E.posta: consulate.istanbul@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/turkeygc2
Adres: Adalet Mah. Aydın Sk. No:1 Osmangazi/Bursa
Tel: +90 224 245 55 00; +90 224 245 56 00; +90 224 245 52 52
Faks: +90 224 245 55 09
Cep Tel: +90 5315058000
E.posta: office.bursa@mfa.bg
Adres: Sarıcapaşa Mah. Talat Paşa Sk. No: 146 Edirne
Tel: +90 2842140617; +90 5337396140
Faks: +90 2842148482
Cep Tel: +90 5336298164
Çalışma Saatleri: Haftaiçi : 09.00 – 18.00
E.posta: consulate.edirne@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/turkeygc
Adres: Turgut Mh. Rihtim Cad. No:13/2 Süleymanpaşa/Tekirdağ
Telefon: +90 282 261 94 87
Faks: +90 282 261 94 87
E.posta: tekirdagkonsolosluk@hotmail.com
Seyahat amacınıza uygun olarak seçmeniz gereken bir vize türü olacak ve bu vize türünün istediği evraklara göre evrak hazırlamanız gerekecektir. Bulgaristan vizesi Türleri şu şekildedir.
Bizim bu yazıda ele aldığımız vize türü Bulgaristan Turistik Vizesi hakkında olacağı için bu vize için gerekli evraklardan bahsedeceğiz.
Hemen aklınıza Bulgaristan’nın Avrupa Birliği ülkesi olduğu geliyor değil mi? Schengen almam gerekmiyor mu diyorsunuz belki de. Eğer bunları düşünüyorsanız sadece Bulgaristan’nın Avrupa Birliği’nde olduğu kısmını doğru söylüyorsunuz. Çünkü Bulgaristan AB üye olup Schengen vizesi vermeyen 3 ülkeden biri. Romanya ve Kıbrıs Cumhuriyeti’de Schengen vizesi vermeyen ülkelerden fakat bu ülkelere de aynı Bulgaristan gibi geçerli schengen vizeniz varsa gidebiliyorsunuz. Bunun sebebi, bu üç ülkenin AB’ye üye olup Schengen bölgesine giremedikleridir.
Yani, Bulgaristan, Romanya ve Kıbrıs Cumhuriyeti Avrupa Birliği’ne üye ülkeler fakat Schengen bölgesinde olmadıkları için direk bu ülkelere gelecek ziyaretçiler için kendi ülkelerine ait vize almaları gerekmektedir. Hali hazırda bir Schengen vizeniz varsa yine bu üç ülke sizi sınırdan ülkeye kabul edeceklerdir. Bunda hiç bir sorun yaşamayacaksınız. Fakat alacak olduğunuz Bulgaristan vizesi ile Schengen üye ülkelerine seyahat edebilmeniz mümkün olmayacaktır. Peki Bulgaristan Turistik Vizesi Nasıl Alınır? şimdi ona bakalım.
Öncelikle aşağıdaki evrakları bizzat kendiniz doldurarak ıslak imzalı bir şekilde vize başvuru formunu hazırlamalısınız.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini E devlet üzerinden almanız kabul edilmeyecektir bu yüzden Nüfus Müdürlüğü’ne gidip ıslak imzalı bir şekilde almalısınız.
Otel ve gidiş için otobüs biletinizi yanınızda hazır bulundurmak için bir çıktılarını pasaportunuz ile birlikte yanınızda taşımanız yararınıza olacaktır. Sınır polisleri gerekli gördüğü durumda bu evrakları da ayrıca sizden talep edebiliyor.
Bankanızda seyahatinizde giderlerinizi karşılayacak kadar bir para göstermeniz vizeyi almanız için bir tık avantaj sağlayabilir.
Seyahat sağlık sigortası Avrupa Schengen Bölgesinde geçerli ve 30.000 euro kadar bir teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gereklidir bunun ücreti de Ziraat Bankası Seyahat Sigortası 25 TL ye yapmıştı ben alırken. Anadolu sigortada 25 TL olarak yapmıştı. Bunu internetten yapıp adresinize kargolatabiliyorsunuz.
Vize ücretini aşağıda yine belirttiğim gibi uygun duruma göre yatırmış ve dekontunu evraklar arasına koymanız gerekmektedir.
Başvurunuzun en önemli kısmı ise Bulgaristan Vize Başvuru Formudur bu formu kendi el yazınız ile imza ve güncel tarih yazarak doldurmalısınız. Başvuruyu yapacağınız yere göre aşağıda linkini verdiğim Bulgaristan Vize Başvuru Formunu doldurun.
Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra seyahatinizden en az 15 gün öncesinde başvurunuzu yapmanız gerekecektir.
İstanbul, Edirne, Bursa bölgelerinden yapılan Bulgaristan turistik vize başvuruları için: Bulgaristan Vize Başvuru Formu
Ankara ve Gaziantep bölgelerinden yapılan Bulgaristan turistik vize başvuruları için: Bulgaristan Vize Başvuru Formu
Kısa süreli ve tek girişli Bulgaristan Vizesi için vize Harç Bedeli 60 Euro’dur. Bulgaristan vizesi için ödenen bu ücret yalnızca vize harç bedelidir. Bulgaristan Vize Başvuru Merkezi’ne ödenen hizmet bedeli, kargo-kurye ücreti, seyahat sağlık sigortası, biyometrik fotoğraf işlem ücretleri gibi ödemeler Bulgaristan vizesi harç bedeline dahil değildir.
Çocuklar için Bulgaristan Vizesi Ücreti: Bulgaristan Konsolosluğu 0-12 yaş aralığındaki çocuklardan (12 yaşını doldurmasından bir gün öncesine kadar) Bulgaristan vizesi harç bedeli talep etmemektedir.
Bulgaristan Vizesi Harç Bedeli İndirimleri: Bulgaristan ile Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Bosna-Hersek, Moldova, Karadağ, Rusya ve Ukrayna devletleri arasındaki vize mutabakatları gereği bu ülkelerin vatandaşlarından alınan Bulgaristan vizesi harç bedeli 35 Euro’dur.
Bulgaristan Vize ücreti muafiyeti: Türkiye’de ikamet eden Makedonya ve Sırbistan vatandaşları Bulgaristan’a seyahat etmeleri durumunda Bulgaristan vizesi harç bedeli ödemek zorunda değildir. Türkiye’den Bulgaristan vizesi başvurusu yapan Makedonya ve Sırbistan vatandaşları Bulgaristan vizesi başvurularında yalnızca Vize Başvuru Merkezlerinin servis bedelini ödemektedir.
Yabancılar için Bulgaristan vizesi muafiyeti: Türkiye’de ikamet eden Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan ülke vatandaşları vatandaşı oldukları ülkenin biyometrik pasaportuna sahip olmaları durumunda Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilirler.
Vizeniz red aldığı zaman ne evraklarınız ne de ödediğiniz vize harç bedeli kesinlikle iade edilmez. Daha önce Bulgaristan vizesi almış olmanız da bir daha alacağınız anlamına gelmez. Kararı tamamen konsolosluklar verdiği için ne zaman ne olacağı belli olmuyor maalesef. Ayrıca Bulgaristan vize başvurunuzun red alması halinde pasaportunuza bir red damgası işlenir. Bu damga daha sonra yapacağınız vize başvuruları için konsolosluğa bir referans oluşturacaktır. Ama yine bir red almanız bundan sonraki başvurularınız içinde red alacağınız anlamına gelmez.
Bulgaristan Turistik Vizesi Nasıl Alınır? yazım hakkında sormak istedikleriniz olursa lütfen yorum olarak yazı altına iletin size mutlaka cevap vereceğiz.
İyi bir seyahat planı ile sorunsuz bir tatil geçirebilirsiniz. Seyahat planlaması, tatilinizin problemsiz ve keyifli…
Tesettür oteller, muhafazakâr yaşam tarzına uygun tatil deneyimi sunan, aile odaklı konaklama seçenekleridir. Oteller hem…
Rize, Karadeniz'in incisi olarak bilinir ve yemyeşil doğası, eşsiz yaylaları ve sıcak misafirperverliği ile ünlüdür.…
Nevşehir, Kapadokya'nın kalbinde yer alan ve tarihi, doğal güzellikleri ile ünlü bir şehirdir. Bu eşsiz…
Rahat ve Konforlu Bir Konaklama İçin En İyi Seçenekler Kütahya, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile…
Temiz ve Güvenli Deniz Keyfi Türkiye, birbirinden güzel sahilleri ve temiz plajları ile ünlüdür. Ülkemizde,…
View Comments
Merhabalar, Bulgaristan üzerinden Italya'ya gidiş dönüş yapmayı düşünüyorum. Schengenimin tek girişli verilmesi halinde Bulgaristan vizesi de almam gerekecekmiş. Peki Bulgar vizemi çift girişli alma ihtimalim var mı? Çünkü anladığım kadarıyla ikisi de tek olursa Italya'dan Bulgaristan'a dönüşte sıkıntı yaşayacağım. Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler:)
Merhaba, Bulgaristan üzerinden İtalya'ya gidiş yapacaksanız Schengen vizenizi İtalya için almış olacaksınız. Normalde Bulgaristan'a schengenle girebilirsiniz ama ilk önce vize aldığınız ülkeye giriş çıkış yapmış olmanız gerekir o yüzden Bulgaristan için ekstradan bir vize almanız lazım. Schengen vizeniz MULT giriş ise İtalya'dan dönerken sorun yaşamazsınız. Ama giderken her türlü Bulgaristan da vize almanız gerekecek. Bunun için Transit vizeyi kullanabilirsiniz.